"Бульварне чтиво": У Кремлі відреагували на нову статтю WSJ про смерть Пригожина

Речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що нова публікація The Wall Street Journal про ліквідацію ватажка так званої ПВК Вагнера Євгенія Пригожина, це «бульварне чтиво». Про це повідомляє російський пропагандистський ресурс РИА Новости, передають Патріоти України.

«Навряд чи ці „качки“ потребують коментарів. Останнім часом, на жаль, Wall Street Journal дуже любить займатися продукуванням», — сказав Пєсков.

22 грудня WSJ опублікувало статтю про роль секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева у загибелі Пригожина. Посилаючись на джерела в західних спецслужбах та колишнього офіцера російської розвідки, газета пише, що він був організатором ліквідації ватажка вагнерівців, а Путін, побачивши такий план, «не став заперечувати». За даними WSJ, під крило літака, на якому летів Пригожин, заклали бомбу.

Бунт і смерть Пригожина: що відомо

23 серпня 2023 року у російській Тверській області розбився літак Embraer Legacy 600. Росавіація підтвердила, що на борту були ватажок «вагнерівців» Євген Пригожин і його заступник Дмитро Уткін.

Аварія сталася рівно через два місяці після початку провальної спроби бунту вагнерівців. Загалом, як заявили в Росавіації, на борту було десять осіб — семеро пасажирів (бойовики Вагнера, зокрема власник кількох пов’язаних із Пригожиним юросіб Валерій Чекалов) і три члени екіпажу.

24 серпня російський диктатор Путін, коментуючи можливе вбивство Пригожина, заговорив про нього в минулому часі й оголосив, що той «був людиною складної долі».

27 серпня Слідчий комітет Росії офіційно заявив, що Пригожин і його «права рука» Уткін загинули внаслідок падіння літака у Тверській області. 29 серпня пресслужба Пригожина оголосила, що його похорон відбувся в «закритому форматі» на кладовищі в Санкт-Петербурзі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...