"Були ще деякі кроки": Буданов відповів українцям, які обурюються, що їх не попередили про вторгнення РФ

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов попереджав про те, що РФ готується напасти на нашу державу, він почав говорити ще у 2021 році. І хоча в Офісі президента заперечували ймовірність повномасштабного вторгнення, влада робила ряд кроків, які мали запобігти великій війні. Про це Буданов розповів в інтерв’ю NV, передають Патріоти України.

Він пояснив, що в той час керівництво країни не могло говорити про реальну загрозу, оскільки кінцева дата початку широкомасштабного вторгнення не була відомою. "Були ще деякі кроки, які намагалися реалізувати для того, щоб війни не сталося. Але вже ближче до дати, коли все стало на свої місця, ви не побачите жодної політичної заяви вищого керівництва, що війни не буде", – зазначив він.

Керівник ГУР уточнив, що саме від агентури отримав найбільш точну інформацію про плани кремлівського диктатора Володимира Путіна. Він також додав, що кількість українських агентів за останні роки сильно зросла. "Йдеться і про людей, близьких до Кремля", – резюмував Буданов.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...