Були завищені очікування: У Німеччині відповіли на критику Польщі про постачання танків, з якими "кинув" Шольц

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що Польща мала завищені очікування щодо постачання танків у межах "кругового обміну". Про це повідомляє Spiegel, передають Патріоти України.

Після передачі майже трьох сотень танків Т-72 в Україну Польща очікувала отримати натомість німецькі Leopard 2 у межах політики Берліна щодо "кругового обміну". Вона передбачає постачання німецької зброї країнам, які передають Україні радянську зброю.

Польські представники очікували отримати від 44 до 56 танків Leopard 2A4."При цьому федеральний уряд обіцяв 20 одиниць протягом 2023 року, тому що вони спочатку мають бути доступними", — пояснила Штрак-Циммерман.

Вона також додала, що тепер польська сторона намагається чинити тиск на Берлін через публікації в німецьких ЗМІ. Такі дії вона не вважає за корисні, тому що Німеччина до всіх ставиться справедливо.

Марі-Агнес також укотре заявила, що Німеччині слід безпосередньо постачати зброю Україні, включаючи БМП Marder, БТР Fuchs і танки Leopard 2. Депутатка вважає, що німецька сторона може показати приклад іншим у постачанні західних танків Україні. Однак наразі ця ідея "не викликає ентузіазму в канцелярії", оскільки спочатку уряд хоче проконсультуватися зі США та Францією.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...