Бумеранг: У РФ на тлі війни на третину зросла кількість злочинів з використанням зброї

У січні-жовтні поточного року в РФ, що розв'язала війну проти України, зафіксували сплеск злочинів з використанням зброї, передають Патріоти України.

Як повідомляє російське видання "РБК", за даними МВС РФ, загальна кількість зареєстрованих злочинів в країні зменшилася на 1,7% в порівнянні з попереднім роком. При цьому на 21,5% збільшилася кількість тяжких і особливо тяжких злочинів, скоєних організованими групами або злочинними спільнотами.

А кількість зафіксованих правопорушень, вчинених з використанням зброї, боєприпасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв, зросла на 29,7% порівняно з минулим роком.

Примітно, що найбільший приріст таких злочинів - у прикордонних областях, з території яких росіяни атакують Україну ракетами та артилерійськими снарядами.

Так у прикордонній Курській області зафіксували на 675% більше злочинів з використанням зброї, ніж рік тому. Далі в лідерах прикордонна Бєлгородська область і столиця – Москва (213% і 203% відповідно).

Ситуація на російсько-українському кордоні - що відбувається в Бєлгородській і Курській областях

У областях Росії, що межують з Україною, продовжує діяти режим обмеження польотів. З цих областей росіяни регулярно запускають ракети та артилерійські снаряди по містах України.

У прикордонній Курській області, як повідомляла українська розвідка, окупанти використовують для зберігання і обслуговування ракет територію Курської АЕС і пов'язаних з нею підприємств. Там же країна-агресор може зберігати іранські дрони-камікадзе.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...