Бумеранг? Вулиці не залишилось: Під Воронежем російська ракета впала на житлові будинки (фото, відео)

2 січня у Воронезькій області РФ сталось падіння ракети на село Петропавлівку. На відео з місця подій можна побачити вулицю зруйнованих будинків та кількаметрову вирву. Про надзвичайну подію, яка сталась під час пусків "Кинджалів" по Україні, написали у Telegram-каналі медіа Astra, передають Патріоти України.

Кадри, зняті місцевими жителями, показують вулицю з одноповерховими будинками на невідомій вулиці у селі Петропавлівка. Вздовж вулиці стоїть близько десяти будинків, пошкоджених внаслідок вибуху. Деякі будинки залишились без даху, деякі — без вікон та дверей. Також у кадр потрапляє вирва, глибиною близько 1 метра і діаметром близько 3-5 метрів.

Росіянин, який робить запис, говорить, що "немає вулиці повністю, все згоріло, все рознесло". Також він сподівається, що більше таких випадків не буде.

"Двічі у одну вирву не прилетить", — каже він. На відео чути, як оператор вітається з односельцем, і говорить йому, що тепер він втратив "і будинок, і машину, і собаку". При цьому чомусь стверджує, що запис робить 3 січня 2024 року, хоч насправді — 2 січня.

У допиcі в Telegram-каналі вказано, що вибух у Петропавлівці стався о 8:38 за місцевим часом (тобто о 7:38 за Києвом). Прокремлівські ЗМІ спочатку стверджували, що інцидент стався нібито через обстріл ЗСУ. Зазначимо, відстань від села під Воронежем до кордону України — близько 200 км в районі кордону у Харківській області.

воронеж, ракета рф, кинджал

О 10:17 з'явилась заява губернатора Воронезької області Олександра Гусєва. Зі слів росіянина, у Острогозькому районі Воронезької області сталось "аварійне сходження боєприпасу", внаслідок чого пошкодило сім будівель. Також він запевняє, що жодна людина не постраждала внаслідок вибуху, який зруйнував будинки на цілій вулиці.

В Міноборони РФ підтвердили "сходження боєприпасу", ідеться у дописі росЗМІ "РИА Новости". Запевняють, що "проведуть розслідування обставин події".

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...