"Бунт на кораблі": Разумков хоче забрати у РНБО (отже Зеленського) право на свій розсуд вирішувати, хто олігарх, а хто ні

Запропонований Зеленським засіб боротьби з олігархатом насправді не здатний подолати ганебну практику паразитувати на монополіях та бюджетах, зате відкриває шлях до персональних репресій на забаганку володаря Бакової та його міньйонів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков планує внести поправки до другого читання в президентський законопроект про деолігархізацію Про це голова парламенту заявив під час брифінгу, зазначають Патріоти України.

За словами Разумкова, мета цих поправок – позбавити Раду нацбезпеки й оборони функції ухвалювати рішення щодо включення тієї чи іншої особи до реєстру олігархів.

"Щодо РНБО, я дійсно вважаю, що це не зона відповідальності РНБО ні з точки зору логіки, ні з точки зору закону, в тому числі і Конституції. Тому правки будуть подаватись, і сподіваюсь, вони будуть підтримані", – сказав голова Верховної Ради.

Він додав, що поправки стосуватимуться "зміни органу, який повинен приймати рішення щодо включення або виключення тих чи інших осіб до так званого реєстру олігархів".

Уявіть собі, що відчувають розробники законопроекту, якщо замість первісного задуму, якийсь незалежний орган призначатиме не тих, на кого вкаже банкова, а дійсно за крітеріями олігархату.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада підтримала за основу з пропозиціями комітету законопроект № 5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...