"Бунт" Церкви Кіпру після визнання ПЦУ: В Україні розповіли, хто є автором фейку

"Москва і її сателіти" стали розганяти заяву чотирьох ієрархів, які "категорично не погоджуються" з визнанням ПЦУ.

Проти визнання автокефалії Православної церкви України виступили четверо з вісімнадцяти членів єпископату Церкви Кіпру. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Київської Митрополії Православної церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), передають Патріоти України.

Він також опублікував показове фото всіх 18 кіпрських священиків. Як зазначив представник ПЦУ, "Москва і її сателіти" стали розганяти заяву чотирьох ієрархів, які "категорично не погоджуються" з визнанням ПЦУ, як бунт. "Кожен може порахувати, скільки становлять 4 з 18 і зробити висновок, чи зможуть ці чотири ієрархи досягти переваги їхньої (точніше – промосковської) позиції", – написав Зоря.

Ієрархи Церкви Кіпру

Він додав, що Архієпископ Кіпру Хризостом добре знає внутрішній настрій у власній Церкві, а тому ніколи не пішов би на офіційне визнання ПЦУ, якби не був упевнений, що в цьому спирається на підтримку переважної більшості.

Священик також процитував Архієпископа, який сказав: "Моя позиція насамперед служить Православ'ю, а потім Церкві Кіпру". "Отже, заяви і протести – не більше ніж ритуальна спроба тісно пов'язаних із Москвою ієрархів прикрити свою поразку в дворічній боротьбі проти визнання ПЦУ з боку Церкви Кіпру", – підсумував Зоря.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...