Бунти "мобіків" зривають плани Росії: В ISW розповіли про великі проблеми в армії Путіна

Країна-терорист Росія продовжує вживати заходів щодо проведення так званої часткової мобілізації. Намагаючись відправити на війну проти України якнайбільше "гарматного м'яса", агресор зіткнувся з проблемами, коли "мобіки" влаштовують бунти та відмовляються йти в бій, передають Патріоти України.

Зі свого боку родичі мобілізованих продовжують безуспішні спроби оскаржити законність путінської мобілізації. Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни.

Один із російських мобілізованих розповів, що командування на Донеччині утримує в підвалі окупантів, які відмовилися воювати. Відомо щонайменше про 12 таких випадків. Раніше ISW повідомляла про аналогічні неофіційні центри тримання під вартою на передовій, у яких утримувалися сотні інших мобілізованих.

У Казані (Республіка Татарстан) мобілізовані солдати "збунтувалися", коли командири не дозволили їм піти у відпустку або відвідати родичів. Натовп військових силою намагався залишити територію військової частини. Відео з інцидентом потрапило в соцмережі, а кремлівські пропагандисти незабаром охрестили його "фейком".

ISW повідомила про три інших випадки бунту мобілізованих солдатів у Казані, непокору наказам та демонстрацію деструктивної поведінки лише в листопаді. Зі свого боку влада РФ заарештовує журналістів за висвітлення мітингів проти мобілізації.

Водночас родичі російських мобілізованих продовжують формувати "групи підтримки" по всій Росії для взаємодії з владою щодо питань мобілізації. Свою діяльність вони намагаються не афішувати під приводом страху арешту та придушення "бунтів" з боку російської влади.

До того ж влада країни-агресора продовжує мобілізувати чоловіків без медичного огляду чи завершення періоду навчання та з умовами, які мають надавати їм право на звільнення від мобілізації. Багато з цих випадків суперечать російському законодавству та неофіційній заяві диктатора Володимира Путіна про закінчення "часткової" мобілізації.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...