Бунти набирають обертів: Серед окупантів, які воюють в Україні, стався розкол, - ISW

У проросійських силах, які воюють в Україні, стався розкол. Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

За наявною інформацією, "ополченці" з невизнаної цивілізованим світом "ЛНР" відмовилися продовжувати бойові дії в Донецькій області та поскаржилися на виснажливі темпи наступу за межами Луганської області.

У мережі з'явилося відео, яке підтверджує обурення "ополченців". На кадрах окупанти з "ЛНР" відмовляються воювати на території сусідньої Донецької області.

Водночас на минулу добу російські сили здійснили кілька обмежених наземних штурмів на північний захід від Слов’янська, а також провели численні наступальні операції на схід і південний схід від Сіверська та на північний схід і південний схід від Бахмута.

Водночас окупанти продовжували вести наступальні дії на північний захід, захід і південний захід від Донецька та здійснили обмежений наземний штурм на північ від Харкова.

Крім того, Росія та Україна продовжували обмінюватися звинуваченнями в обстрілі Запорізької АЕС У той же час окупаційна влада РФ продовжувала підготовку до "референдумів" про включення захоплених територій до свого складу.

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...

"Картина зовсім інша": Українські аналітики звинувачують владу в нереалістичних новинах з поля бою, - СNN

вівторок, 30 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що повідомлення про окремі інциденти можуть маскувати загальну картину на фронті, передають Патріоти України. Як пише CNN, російські війська досягли успіхів щонайменше в трьох точках на східному напрямку українського фронту. Тактич...