Був палким фанатом Росії: СБУ затримала агента РФ, який допомагав окупантам прориватися до Мирнограда

На Донеччині контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента. Він допомагав окупантам у підготовці бойових операцій із прориву оборони Мирнограда на Покровському напрямку. Про це повідомляє Служба безпеки України, передають Патріоти України.

За даними слідства, завдання ворога виконував 25-річний місцевий безробітний, якого дистанційно завербувала воєнна розвідка РФ. Фігурант потрапив у поле зору окупантів, коли регулярно залишав свої прокремлівські коментарі у чатах російських телеграм-каналів.

Повідомляється, що ворожий поплічник обходив місто та його околиці і приховано фіксував локації укріпрайонів та вогневих позицій українських військ.

"Отримані розвіддані агент месенджером надсилав "зв’язковому" – ще одному зраднику, що воює у лавах Росгвардії на східному фронті. Окрім військових координат агент передавав геолокації енергооб’єктів, які забезпечують світлом Покровський район", - зазначили в Службі безпеки.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування коригувальника і затримали його під час контрдиверсійних заходів. У нього вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

"Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", - йдеться у повідомленні.

Наразі зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відмитися від корупції. У міжнародних відносинах немає справедливості. Є лише ефективність. Що робити

субота, 26 жовтень 2024, 16:34

«В Україні скрізь корупція» – чуємо на Заході на всіх рівнях. Необхідність її подолати приповідкою звучить мало не у всіх документах, резолюціях і рішеннях Заходу щодо України.Цей аргумент, окрім констатації факту, став зручним виправданням для відклад...

"Ситуація ускладнена": Офіцер ЗСУ розповів, що відбувається у Часовому Яру

субота, 26 жовтень 2024, 15:21

Російські окупанти намагаються просунутися в місті Часів Яр Донецької області, використовуючи тактику малих піхотних груп, однак українські військові їх швидко знищують. Про це представник пресслужби 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Дани...