Був тиск: NYT назвала дві причини, через які Трамп розблокував військову допомогу Україні

Адміністрація президента США "розморозила" пакет військової допомоги Україні через тиск з боку конгресменів і розслідування того, чи не використовував Дональд Трамп і його команда програми закордонної допомоги заради власної політичної вигоди. Про це пише американська газета The New York Times, передають Патріоти України.

Призупинення допомоги Україні викликало невдоволення як у республіканців, так і демократів, оскільки обидві партії давно підтримують Україну в боротьбі з російською агресією.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі, який побував нещодавно в Києві, заявив, що в Україні «паніка щодо підтримки США».

“Вони відчайдушно прагнуть отримати сигнал від обох партій США про те, що ми залишимося з ними”, – сказав конгресмен. За даними NYT, американські законодавці були готові піти на рішучі кроки, щоб надати Україні обіцяну військову допомогу. Зокрема, вони мали намір заморозити частину оборонного бюджету США на 2020 рік.

Гроші на програму допомоги Україні були виділені з федерального бюджету на 2019 рік, однак тепер є ризик, що їх не встигнуть витратити до кінця поточного фінансового року. Втім, конгресмени мають намір виділити Україні ще 250 млн дол. на оборонні потреби у 2020 році, пише Washington Post.

Демократи припускають, що адміністрація Трампа може перешкодити Україні протистояти Росії, але більшість республіканців не згодні з цим. Вони стверджують, що під час розподілу закордонної допомоги на 2019 рік, ніхто ще не знав Володимира Зеленського, тому його потрібно було «вивчити».

“Цілком логічно, що США витратили кілька місяців, вивчаючи його краще і з’ясовуючи, він проросійський чи прозахідний”, – пояснив республіканець Джеймс Ланкфорд.

Як повідомлялося раніше, Держдеп США дозволив надати Україні 141,5 млн дол. допомоги на закупівлю снайперських гвинтівок і гранатометів, і ще 250 млн дол. від Міноборони, затриманих раніше адміністрацією президента Дональда Трампа.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...