Був у базі Інтерполу: Турецька розвідка заявила про затримання "особливо небезпечного терориста" в Одесі (фото)

Іса Озер утік із Туреччини, коли був виданий ордер на його арешт.

Турецька розвідка заявила про успішне проведення операції із затримання "особливо небезпечного терориста", члена Робочої партії Курдистану Ісу Озера, який перебував в Одесі. Його вже доставили в Стамбул 10 вересня, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Анадолу".

У Національній розвідувальній організації Туреччини (MIT) зазначили, що Озер утік із країни, коли був виданий ордер на його арешт. Спецслужба встановила, що він переховувався в Одесі і вів терористичну діяльність з України.

Він був у базі розшуку Інтерполу за звинуваченням у "членстві в збройній терористичній організації", "пропаганді терористичної організації" і "фальсифікації офіційних документів". У п'ятницю, 11 вересня, його доставили до зали суду.

Ісу Озера 11 вересня доставили в суд Стамбула.

Видання пише, що Озер став членом Робочої партії Курдистану, яку США і ЄС внесли до списку терористичних організацій, у 1996 році. Зазначається, що він був членом функціонуючої в Румунії асоціації, близької до РКК. Потім терориста депортували з цієї країни після того, як він провів деякий час в ув'язненні за вимагання грошей у їх мешканців громадян Туреччини.

У 2012 році Озер був затриманий у межах операції проти РКК в турецькій провінції Агри. У 2014 році випущений на свободу. Згодом влада знову видала ордер на його арешт, після чого терорист залишив країну нелегальним способом.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...