"Був убитий чотирма ударами кастета": Спливли страшні подробиці смерті В'ячеслава Чорновола

Екс-заступник генпрокурора України, який розслідував загибель лідера "Руху", розповів про підробку доказів.

Екс-кандидат у президенти України і лідер "Народного руху" В'ячеслав Чорновіл, як і його водій, став жертвою спланованого вбивства. Про це колишній заступник генерального прокурора Микола Голомша заявив в ефірі "4 каналу", передають Патріоти України.

"Ми розслідували справу про вбивство Чорновола. І встановили, що Чорновіл був убитий. Був убитий чотирма ударами кастета в потиличну область голови і таким самим кастетом добили водія",- зазначив екс-заступник прокурора.

Варто зазначити, що, згідно з офіційною версією, Чорновіл і його водій Євген Павлов загинули в результаті ДТП на трасі Бориспіль - Золотоноша 25 березня 1999 року. Але за словами Голомші, багато доказів були підроблені.

"Було встановлено відключення подушок безпеки. І підробку огляду місця події. Було встановлено вбивство на Волині головного свідка. Коли ми відкопали труп, там були важкі метали в кістках. І ми розкрутили експерта, який сказав, що він не розтинав труп Чорновола", - говорить екс-чиновник.

Голомша стверджує, що в ході розслідування вдалося вийти на команду екс-президента Віктора Януковича - тоді у нього забрали справу і передали іншому заступнику прокурора.

Як відомо, Чорновіл двічі балотувався в президенти України - в 1991 він програв Леоніду Кравчуку, а в 1999 зняв свою кандидатуру. У 2014 році справу про загибель В'ячеслава Чорновола було закрито - суддя визнав зіткнення Toyota, в якій їхали політик і його водій, з КамАЗом нещасним випадком.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...