Був завербований ПВК "Вагнер": ЗСУ ліквідували лідера угруповання "приморські партизани", засудженого на 25 років

Українські захисники ліквідували Олександра Ковтуна — одного з лідерів російського угруповання "приморські партизани". Він перебував в ув'язненні з 2010 року, але був завербований в ПВК "Вагнера" на війну. Інформацією про загибель рашиста поділилися в Telegram-каналі "ОПС-медіа", який об'єднує правозахисників Приморського краю, передають Патріоти України.

За попередніми даними, Ковтун відбував покарання в колонії, де його завербували в ПВК "Вагнера". Злочинець відправився воювати в Україну як найманець і був успішно ліквідований. В управлінні ФСВП по Приморському краю заявили, що не володіють інформацією про загибель ув'язненого. Голова крайової Громадської спостережної комісії Володимир Найдін теж нічого не чув про загибель окупанта. А в ПВК "Вагнера" ліквідацію Ковтуна поки не прокоментували.

Нагадаємо, "Приморські партизани" — це угруповання, яке в період з лютого по червень 2010 року нападало на співробітників міліції в Приморському краї. Членів банди звинувачували у вбивстві двох правоохоронців і пораненні ще шістьох, позбавленні життя чотирьох виробників наркотиків, викраденні автомобілів і крадіжках.

У червні 2010-го учасників угруповання затримали. Ковтуна в 2014-му засудили до довічного ув'язнення, але потім пом'якшили термін до 25 років. За його словами, "приморські партизани" оголосили війну правоохоронцям, адже вважали, що МВС покриває наркобізнес, проституцію, незаконні лісозаготівлі і фальсифікує кримінальні справи. Ковтун заявив, що всі напади організовувалися "з ідейних міркувань".

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...