Був завербований ще у 2019-му: СБУ затримала "розконсервованого" агента ФСБ, який наводив ракети на Харківську ОДА

Затримано коригувальника російських загарбників, який наводив ракетні удари супротивника на об'єкти міської інфраструктури Харкова. Про це у п’ятницю, 12 серпня, розповіли у Службі безпеки України, інформують Патріоти України.

Як повідомляється, зловмисником виявився «розконсервований» агент ФСБ, який раніше працював у правоохоронних органах та був завербований під час перетину російського кордону ще у 2019 році.

Серед іншої колаборантської діяльності, на його рахунку удари по будівлі Харківської обласної держадміністрації та ще щонайменше семи цивільних об'єктах.

«Після отримання оперативного псевдоніма та проходження інструктажу, зокрема, щодо заходів конспірації, зловмисника було переведено в „режиму очікування“. Після початку повномасштабного вторгнення Росії на зв’язок з агентом вийшов його російський куратор і поставив завдання щодо розвідувально-підривної діяльності на сході України», — розповів речник СБУ Артем Дехтяренко.

У разі успішного виконання вказівок ФСБ обіцяла своєму агенту вивести його на територію РФ та оформити йому громадянство. Під час обшуку у затриманого правоохоронці вилучили протипіхотні міни, вогнепальну зброю з боєприпасами, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку з доказами таємного листування з представником окупантів.


Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...