Буває, що апетиту вже немає, а їсти треба: Кулеба оцінив готовність ЄС до нових санкцій проти Росії

Кожен новий пакет європейських обмежень проти Росії даватиметься Україні складніше за попередній, бо деякі країни ЄС дійсно втратили апетит до санкцій. Однак це не означає, що наступні санкції не буде введено раніше, ніж до кінця 2022 року, передають Патріоти України.

Так очільник МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна" прокоментував публікацію авторитетного видання Politico. У ній з посиланням на багато джерел йшлося, що Європа втратила апетит до санкцій.

"В житті людини бувають такі моменти, коли апетиту вже немає, а їсти треба. Треба їсти, щоб зберегти здоров'я, щоб одужати від хвороби, і саме така ситуація зараз у Європейському Союзі", – пояснив Кулеба.

За його словами, бажання вводити санкції проти РФ згасає не по всьому ЄС, а лише в деяких країнах. А в інших прагнення обмежувати російську економіку залишається високим. Крім того, про втрату апетиту до санкцій почали говорити ще у травні, проте з того часу нові пакети продовжували затверджуватись.

"Рішення ухвалюються консенсусом, тому навіть якщо одна країна втратить апетит, треба її годувати. Дійсно, буде дуже складно. Я можу відразу сказати: кожен наступний пакет санкцій даватиметься нам складніше, ніж попередній за нинішнього статус-кво", – підкреслив глава українського МЗС.

Він додав, що головна тема наступного пакету санкцій ЄС – обмеження цін на російський газ. Також є менш гучні аспекти, які все одно важливі. Наприклад, це санкції проти "Росатому" не лише як компанії, а й проти її співробітників, які провадять злочинну діяльність на ЗАЕС.

Кулеба вважає, що такі санкції реально запровадити раніше, ніж до колись року. "Тут задача стоїть зробити це набагато швидше", – зазначив він.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...