Били не лише 72-гу бригаду: РФ виставила "солянку" підрозділів проти 3 ОШБр під Бахмутом (відео)

Пресофіцер 3 ОШБр ЗСУ Олександр Бородін розповів про підрозділи ЗС РФ, які кинуло російське командування, намагаючись втримати лінію фронту під Бахмутом. Серед підрозділів була 72 бригада, яка повністю втратила боєздатність в Андріївці. Про те, хто ще протистояв українським бійцям, пресофіцер розповів у ефірі Всеукраїнського телемарафону, передають Патріоти України.

На Бахмутському напрямку ЗС РФ вже кілька місяців поспіль тримала "солянку" з різних підрозділів, зазначив Бородін. Зокрема, крім 72 бригади, там були наступні частини ЗС РФ: добровольчий батальйон "Еспаньйола", кадирівці з полку "Ахмат", мобілізовані та контрактники. Через таку різноманітність росіяни не отримали перевагу на даному відтинку: "солянка не дала їм можливості діяти синхронно, злагоджено, монолітно".

Крім того, у бійців з різних підрозділів російського війська була "різна мотивація, різний підхід та різне озброєння". Бородін окремо зупинився на озброєнні та мотивації. З його слів, загалом під Бахмутом ворог мав вдосталь артилерії, БПЛА та мін.

При цьому російську командування робило основну "ставку" на добровольців "Еспаньйоли", до складу якої входили футбольні фанати — вони начебто були більш мотивовані, ніж інші. Тому ці підрозділи використовували під час атак на відкритій місцевості і їм давали навіть танки.

Натомість контрактники діяли з закритих позицій й були більш обережними, пояснив Бородін. Підрозділи, які складались з мобілізованих, були демотивовані: вони тікали з позицій відразу, як отримували перших поранених. "Еспаньола" – дуже добре озброєна. Відчутно, що ставили ставку. Контрактники працюють обережніше. Мобілізовані – деморалізовані, після перших 300-х починають відступати", — сказав пресофіцер.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...