Били палицями, струмом, підпалювали будинки з людьми: Волонтер розповів про знущання з людей на деокупованій Харківщині

Росіяни заходили у кожну квартиру чи будинок. Якщо їх турбувало щось чи не подобалося, забирали людину у невідомому напрямку. Багато з них не повернулися, передають Патріоти України.

Руслан Гвілія повернувся нещодавно з деокупованих територій і у програмі "Волонтери і війна" журналістці "Еспресо.Захід" розповів про звірства, які росіяни вчиняли на окупованих територіях.

"Як вони виживали – залишається загадкою, – розповідає Руслан Гвілія. – Картина всюди плачевна. Без світла, води, їжі, одягу. Люди розповідали. Коли росіяни втікали – кричали, що їдуть нацисти й усіх будуть вбивати. Пропонували разом втікати. Але в нас усі патріоти нашої країни, залишилися і зустрічали українських вояків зі сльозами на очах, з радістю".

В одного хлопця знайшли звичайний бінокль. Спочатку вони йому при всіх відрізали вухо, потім вивезли у невідомому напрямку За словами волонтера, люди розповідали, що росіяни заходили у кожну квартиру чи домівку. Якщо їм щось не подобалося чи турбувало, забирали людину у невідомому напрямку. Багато не поверталися.

"Ті, хто поверталися, розповідали, що росіяни били палицями по ногах, струмом били, — продовжує волонтер. - Закривали будинки повністю, щоб не можливо було вийти, підпалювали і йшли. А в одного хлопця знайшли звичайний бінокль. Спочатку вони йому при всіх відрізали вухо, потім вивезли у невідомому напрямку, більше його ніхто не бачив. Вони так поводилися з усіма військовими, поліцейськими чи тими, хто мав відношення до державної служби. Вони одразу цих людей забирали у невідомому напрямку і більшість з них вже не повернулася".

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...