"Били по п'ятках і наступали на голову": Художник з Київщини розповів, як окупанти допитували його і знущалися

У перший місяць широкомасштабного російського вторгнення до України окупанти закатували десятки людей на Київщині, багатьох із яких досі не можуть знайти. Житель Київської області Іван, якому вдалося уціліти, розповів про звірства окупантів щодо мирних людей. Про це розповіла журналістка проєкту Bihus.Info "24 каналу", передають Патріоти України.

Зазначається, окупанти викрали художника Івана на вулиці та почали допитувати щодо позицій Збройних Сил України. Попри те, що він був без зброї, назвався художником та не володів потрібною інформацією, росіяни жорстоко над ним знущались та тримали в погребі. В полоні російських окупантів він пробув три дні.

"По колінах били, по п'ятках били, по ліктях, наступали на голову. Один раз стрельнули просто в погребі і говорили: "Ой, дивись, я щось промахнувся". Так лякали вони", – пригадав Іван. Іван каже, що пережив катування та смерть іншого полоненого. Зрештою чоловік наважився втекти. Доля третього чоловіка, який перебував у підвалі – невідома.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...