Битва на Донбасі може вибухнути найближчими днями: США прискорять постачання боєприпасів для ЗСУ

Вашингтон збирається прискорити доставку силам оборони України великої кількості артилерійських боєприпасів. Запеклі наземні бої ЗСУ з військами Росії за Донбас можуть розпочатися вже найближчими днями. У США припускають, що стратегія Росії полягає в перекиданні зброї і військ, які знаходилися на півночі, на схід країни, після чого відсікти українські військові підрозділи.

Як повідомляє CNN, офіційний представник Штатів розповів про те, що в під час низки запеклих бойових зіткнень українські сили здійснили до тисячі пострілів артилерії в день.

Вказується, що американці постачають українським військам 18 155-мм буксованих гаубиць, а також 40 тисяч артилерійських снарядів на день в рамках нової програми допомоги. Однак навіть такий обсяг може бути витрачено за декілька днів, що підвищує ймовірність виснаження сил оборони України.

Як вважають у США, російські окупанти намагатимуться перекинути зброю і війська, які раніше були на півночі України, на схід, щоб оточити українських військових і відсікти сили ЗСУ.

Примітно, глава Пентагону Ллойд Остін і керівник Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі регулярно проводять телефонні розмови з колегами на Заході, щоб переконати їх у тому, що вони повинні відправляти більше зброї в Україну. Причому зробити це потрібно якомога швидше. Підкреслюється, що на цьому тижні у Міноборони США провели зустріч з керівниками 8 найбільших військових підрядників. На перемовинах з'ясовували, як можна швидше озброїти Київ.

"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...

Окупанти мають артилерійську перевагу 10 до 1: Аналітики оцінили ситуацію в районі Часового Яру

понеділок, 6 травень 2024, 10:48

Головною метою Росії на 2024 рік залишається захоплення Донецької та Луганської областей, оскільки війська РФ планують наступальну операцію цьогоріч влітку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр ...