Битва на виснаження: У НАТО дали тривожний прогноз щодо війни в Україні

Війна між РФ і Україною перейшла в "війну на виснаження" і ніхто не може з упевненістю спрогнозувати, як і коли вона закінчиться, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передають Патріоти України.

Після 13 тижнів війни очевидно, що Росія допустила серйозні стратегічні прорахунки зі своїм початковим задумом кампанії, а Україна довела свою готовність і здатність чинити опір завдяки мужності і професіоналізму військових і західної допомоги навчанням і зброєю, сказав він в інтерв'ю Rzeczpospolita.

"Війни непередбачувані, і ніхто не може з упевненістю сказати, коли і як закінчиться ця війна", - зазначив генсек НАТО. Він повторив свої слова про те, що зараз Альянс бачить своєю метою подальшу підтримку України і одночасно запобігання ескалації війни.

За його словами, найперше завдання НАТО - надавати підтримку Україні протягом тривалого часу. "Нам потрібно поводитися так, щоб не доводити до ескалації. І ми це робимо, зокрема - підкреслюючи , що ми надаємо підтримку Україні, але НАТО не є воюючою стороною. Ми підтримуємо Україну в реалізації її права на самозахист, передбаченого хартією ООН", - зазначив Столтенберг.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...