"Битва не закінчена": У США закликали не робити висновки про контрнаступ ЗСУ до його фіналу

Контрнаступ ЗСУ все ще триває і підбивати якісь підсумки в середині активних боїв не зовсім доречно. Таку думку озвучив речник Пентагону генерал Патрік Райдер під час брифінгу 22 серпня, передають Патріоти України.

За його словами, битва ще не закінчена і українській стороні явно є що показати. Обидві сторони ведуть бої по всій лінії фронту, а ЗСУ "здійснюють певний рух уперед".

"Ми з самого початку говорили, що це буде дуже важка операція і важка боротьба для них. Це марафон, а не спринт. Тож не повинно бути жодних ілюзій щодо цього факту", — заявив Патрік Райдер.

Окремо в Пентагоні заявили про відповідальність, яка лежить на Україні. Якщо Силам оборони не вдасться домогтися успіху, то наслідки зачеплять не тільки її, а й усю Європу. У деяких випадках це може навіть зачепити весь світ.

Спікер Патрік Райдер додав, що бої за своєю природою дуже динамічні, але водночас мінливі і вкрай непередбачувані.

"Кожен, хто вивчає історію, знає, що битва не закінчена, поки вона не завершиться. Тож я не збираюся підбивати підсумки в середині бою. Знову-таки це було б недоречно. Що ми збираємося зробити, це продовжувати підтримувати їх стільки, скільки потрібно", — йдеться в повідомленні.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...