Битва рейтингів: Партія Порошенка стрімко додає, Тимошенко швидко "тоне"

Із політсил, які долають 5-відсотковий прохідний бар'єр, тільки «Європейська Солідарність» за останні три тижні демонструє зростання рейтингу.

Якби вибори проходили в найближчу неділю, то до Верховної Ради пройшли б тільки чотири політичні партії: «Слуга народу», «Опозиційна платформа - За життя», «Європейська Солідарність» і «Голос», передають Патріоти України.

Причому з політсил, які долають 5-відсотковий прохідний бар'єр, тільки «Європейська Солідарність» за останні три тижні демонструє зростання рейтингу. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного з 10 по 30 червня міжнародною компанією Edison Research спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.
Відповідно до соцопитування, якби вибори проходили в найближчу неділю, то до Верховної Ради потрапили б чотири партії: «Слуга народу» (44,1%), «Опозиційна платформа - За життя" (11,2%), «Європейська Солідарність» ( 10,8%) і «Голос» (7,5). Шанси на проходження в парламент також мають «Батьківщина» (4,2%), «Опозиційний блок» (4%) і «Радикальна партія Олега Ляшка» (3, 7%).
У той же час переважна більшість партій демонструють негативну динаміку показників підтримки. Серед політичних сил, які долають 5-відсотковий бар'єр, тільки в «Європейській Солідарності» соціологи зафіксували зростання популярності: за три тижні її рейтинг збільшився на 4%.
Також у респондентів запитали, яких першочергових кроків новообраної Верховної Ради вони очікують. Як з'ясувалося, найбільше від народних депутатів українці чекають завершення війни на Донбасі (51,7%) і підвищення зарплат і пенсій (30,7%).

Опитування проводилося методом телефонного та особистого інтерв'ю в усіх регіонах України, крім Криму та окупованої частини Донбасу, із застосуванням випадкової вибірки. Всього було опитано тисяча шістсот вісімдесят чотири (похибка не перевищує 2,38%), 1 298 (похибка не перевищує 2,72%) і 1512 (похибка не перевищує 2,52%) респондентів відповідно.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...