"Битва" триває: Болтон підтвердив, що Трамп тиснув на Україну заради компромату

Екс-радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон підтвердив, що президент США Дональд Трамп призупинив військову допомогу Україні задля отримання компромату на своїх політичних суперників. Про це сказано в публікації The New York Times про книгу Болтона "Кімната, де це сталося". Її вихід заплановано на 23 червня, передають Патріоти України.

"20 серпня Трамп заявив, що не налаштований відправляти їм (Україні. – Ред.) щось, поки не буде передано всі матеріали "російського" розслідування, пов'язані з Клінтоном і Байденом", – процитувало матеріали з книги видання.

Болтон написав, що він особисто, держсекретар США Майкл Помпео і міністр оборони Марк Еспер намагалися вісім-десять разів змусити Трампа відновити підтримку України.

Також ексрадник Білого дому написав, що Палата представників під час процесу імпічменту повинна розслідувати не тільки тиск Трампа на Україну в спробі отримати перевагу над суперниками в США, але й інші випадки.

"Президент не може зловживати законними повноваженнями національного уряду, визначаючи свої особисті інтереси як синоніми національних інтересів або вигадуючи приводи, щоб замаскувати переслідування особистих інтересів під маскою національних інтересів", – написав Болтон.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...