Битва за Авдіївку: Експерт спрогнозував час, коли росіяни підуть на великий штурм

Під час масштабного наступу на Авдіївку російські війська будуть застосовувати важку техніку, тому для штурму у них залишилося часу до “серйозних дощів”, які зроблять місцевий чорнозем непрохідним. Таку думку в коментарі “24 Каналу” висловив військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

За його словами, одним із плацдармів для наступальної операції окупантів можуть стати так звані кар’єри між Опитним і Водяним південніше Авдіївки. Інший – розташований з півночі, приблизно такого ж масштабу.

Роман Світан зазначив, що зараз росіяни працюють артилерією і трошки авіацією, інколи проводять “мʼясні штурми”, але невеликими групами. До серйозного наступу окупанти, за словами експерта, готують техніку, розуміючи, що у них буде "вікно можливостей” на декілька днів або тиждень – до серйозних дощів.

“Там чорнозем такий, що засмокче, щойно підуть дощі, тому техніка проходити не зможе. Саме в це "вікно" вони з технікою будуть намагатися організувати третій штурм”, – спрогнозував Світан.

За словами експерта, українські артилеристи й ракетники роблять усе можливе, аби завадити росіянам підготуватися до цього штурму. “Якщо техніки там не буде, то без техніки штурму, як такого, також не буде", – додав він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...