Битва за Авдіївку: У ЗСУ є план, який допомагає протистояти загарбникам, - експерт

Під Авдіївкою російські війська продовжують наступати, попри дуже великі втрати. Однак у Сил оборони є план, який вони реалізовують. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю "24 каналу", передають Патріоти України.

Повідомляється, що операція українських сил в Авдіївці сковує велику кількість сил ворога, а також сприяє їхній ліквідації.

Мусієнко зазначив, що ситуація на цьому напрямку залишається дуже важкою, але Сили оборони її контролюють.

"Незважаючи на незначні тактичні досягнення ворога, про його наближення до повного захоплення Авдіївки не йдеться. Хоча такі ризики, як і раніше, присутні", — заявив експерт.

Він зазначив, що військовослужбовці України знищують сили ворога у великих кількостях. Йдеться про піхоту та військову техніку. Росія втрачає ресурси, що й дозволяє українцям продовжувати боротьбу.

Повідомляється, що величезні втрати вплинули на тактику росіян. Так, замість великих скупчень важкої техніки росіяни діють невеликими штурмовими групами. Крім того, велике скупчення сил ворога на Донеччині дає можливість українським захисникам проводити операції на лівому березі Херсонської області.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...