Битва за Донбас і на півдні в бік Маріуполя і Криму: У НАТО назвали сценарій нового етапу війни

Північноатлантичний альянс бачить неминучим перехід війни Росії проти України на другий, більш складний і жорсткий етап. Географія бойових дій розшириться на сході, Донбасі, півдні, у бік Маріуполя та Криму. Війна може бути затяжною, а бойові дії більш інтенсивними. Тому союзники вирішили надати Києву адаптовану до нової ситуації зброю. Військові злочини Росії є реальністю, їх фіксують. Вони не повинні залишитися без покарання. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, передають Патріоти України.

"На нас очікує швидкий вступ до другого етапу цієї війни, дуже кривавий. Він буде більш складним, іншим за характером, ніж перший етап, на набагато ширшій території, як на сході, на Донбасі, так і на півдні, у бік Криму і Маріуполя. Отже, за нашими оцінками, ми вступаємо в другий, ще більш складний етап цієї війни, яка, схоже, затягується", - цитує його Digi24.

Також він акцентував увагу на тому, що РФ скоює реальні злочини в Україні. Київ і країни-союзники працюють над їх документуванням. Вони не повинні залишитися безкарними.

Крім того, заступник генерального секретаря Альянсу сказав, що на новому етапі війни бойові дій можуть бути більше схожі на класичну війну. Можуть бути жертви серед цивільного населення.

Джоане додав, що західні країни вирішили постачати Києву зброю, яка знадобиться Києву для нової військової ситуації. Він засудив масові вбивства росіянами мирних українців і відзначив героїзм народу України. "Я вітаю рішучість і те, як президент Зеленський і керівники української армії прагнуть перемогти Росію раз і назавжди – це теж важлива зміна у тому, як Україна бачить власні шанси, вочевидь за нашої підтримки, але особливо завдяки власному героїзму", - підкреслив Мірча Джоане.

"Окупанти залякані, що їх розстріляють": Військовослужбовець ЗСУ розповів про бої на Лиманському напрямку і самогубства в лавах ворога

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:42

Понад місяць російські війська активно штурмують позиції Сил оборони на Лиманському напрямку. У бій окупанти посилають піхотні групи, які мають наказ не повертатись ні за яких умов. Про ситуацію на цій ділянці фронту в етері "Суспільне. Студія" розпові...

Кремлю є чого боятися: Російські добровольці готують нові рейди на територію РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:30

Для російських добровольчих угруповань, як Легіон "Свобода Росії", "РДК" чи "Сибірський батальйон", які воюють на боці України, глобальні цілі не змінилися. Про це в інтерв'ю "Nexta.TV" повідомив Олексій Барановський - доброволець Легіону "Свобода Росі...