Битва за Київ: The New York Times довідалась, як Джуліані врятував Віталія Кличка від ЗеКоманди

Адвокат американського президента Дональда Трампа Рудольф Джуліані під час зустрічі з помічником президента України Андрієм Єрмаком 2 серпня 2019 року просив залишити на посаді голови КМДА Віталія Кличка. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на свої джерела, зазначають Патріоти України.

Під час зустрічі з Єрмаком Джуліані просив допомогти Кличку зберегти посаду, називаючи Кличка давнім другом і колишнім клієнтом Джуліані. Так, в коментарі The New York Times адвокат Трампа підтвердив, що обговорював посаду Кличка на зустрічі з Єрмаком в Мадриді 2 серпня 2019 року.

“Я сказав: “Я не знаю, я поза цим, але, схоже, він – один з хороших хлопців… І я кажу як особистий друг, а не як представник влади або щось таке”, – сказав Джуліані.

За інформацією The New York Times, на тій же зустрічі Джуліані і Єрмак обговорювали можливий візит президента Володимира Зеленського в США, і адвокат Трампа просив провести розслідування стосовно колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина. Єрмак у відповіді на запит видання також визнав, що вони з Джуліані обговорювали майбутнє Кличка.

“Джуліані запитав мою думку щодо Віталія Кличка як міського голови. Він одразу наголосив, що я не повинен сприймати його питання як спробу вплинути на мене”, – сказав Єрмак.

За словами Єрмака, він відповів Джуліані, що він давно знає Кличка, і той користується підтримкою киян. Він відкинув припущення про те, що Джуліані намагався вплинути на його позицію щодо Кличка.

Разом з тим, народний депутат Олександр Ткаченко, якого розглядали як можливого кандидата на посаду голови КМДА замість Кличка, заявив, що “збіг у часі між зустріччю Кличка з Джуліані і подіями в управлінні Києвом було вражаючим”.

Видання пише, що, незважаючи на складний і непрозорий характер української політики, не зрозуміло, чи було втручання Джуліані визначальним чинником, який дозволив Кличко зберегти посаду, але зрозуміло, що він намагався на це вплинути. The New York Time нагадав, що Кличко вперше найняв Джуліані в якості консультанта для своєї невдалої спроби обрання мером Києва в 2008 році. У липні Кличко розміщував у Facebook фото своєї зустрічі з Джуліані. З посиланням на джерела видання пише, що тоді Кличко говорив соратникам, що американські союзники допоможуть йому зберегти посаду.

Сам Кличко в заяві наголосив, що “це смішно” і що він “нікого не просив про допомогу”. Він також заявив, що ніколи не мав ділових відносин з Джуліані.

Нагадаємо, Джуліані знімає документальний фільм, який повинен спростувати обвинувачення проти Трампа. Збираючи дані, адвокат американського лідера побував у Києві, де, зокрема, поспілкувався з екс-главою ГПУ Віктором Шокіним і скандальним прокурором Костянтином Куликом.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...