Битва за Луганщину: Росіяни майже захопили Рубіжне. Але в Білогорівці "Чорнобаївка відпочиває", цілий батальйон окупантів уже відмовився йти в наступ, - голова ВЦА

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські війська майже взяли під контроль місто Рубіжне, натомість у Білогорівці зазнають дедалі більше втрат, через що цілий батальйон росіян уже відмовився йти в наступ, передають Патріоти України.

Пряма мова: "Рубіжне, на жаль, вони контролюють майже все – але ті околиці, які обороняють наші нацгвардійці, вони ніяк третій місяць пройти не можуть. Ситуація в самому Рубіжному складна: води немає, газу немає. Єдине, чим пишаються орки (російські військові – ред.), що вони "відкрили" нашу лікарню, яка стоял закрита".

Гайдай повідомив, що йдуть потужні бої на межі з Донецькою областю, росіяни намагаються перекрити трасу з боку Попасної і з боку Білогорівки. Пряма мова: "Білогорівка – це вже буде історія, притча во язицех. Чорнобаївка іноді по деяких напрямках, напевно, відпочиває.

Бо таку упоротість, тупість, я не знаю, що це, – щоб отак у лобову лізти, ставити понтони в одному й тому самому місці, де вже розбили майже 90 одиниць важкої техніки, де купу спалили орків, де потопили якусь ладью, якась гондола в них була – ми її "Підмосков’ям" називаємо, тому що на "Москву" вона не тягне, гелікоптер збили. Там просто жах – і вони все одно намагаються це зробити.

По перехопленнях ми розуміємо, що просто цілий батальйон відмовився йти в наступ, тому що вони бачать, що відбувається. Зараз наші хлопці починають артилерією відпрацьовувати той бік (Сіверського Дінця – ред.), на якому вони намагалися закріпитися. І на підступах до Сєвєродонецька вони кажуть, що взяли Воєводівку, – вони так її взяли, що зайти в неї не можуть, тому що чомусь гинуть. І намагаються зробити прорив у напрямку Гірського з боку Нижнього".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...