Битва за Покровськ: зараз РФ призупинила наступ, - Селезньов

Хоча останніми днями ворог зупинив своє просування у бік Покровська, він залишається одним із найризикованіших напрямків на фронті. Битва за місто ще триватиме цієї осені. Про це заявив колишній речник Генштабу ЗСУ Володимир Селезньов у коментарі РБК-Україна, передають Патріоти України.

Співрозмовник також зазначив, що Курський прорив поки що не призвів до значного покращення ситуації на Донбасі.

Він додав, що окупанти за останній час захопили цілу низку населених пунктів Донецької області, підійшли до Торецька і знаходяться, ймовірно, на порозі головної битви за Покровськ, яка можливо відбудеться восени.

За його словами, побоювання.зросли після публікацій у медіа інформації про те, що замість посилення позицій на цьому напрямку, українська армія заради Курська нібито зняла війська з Донецької області. На думку Селезньова, мова все ж таки йде не про фронтові частини, а про ті, які пройшли відновлення.

Ексречник Генштабу зазначив, що ворог активно штурмує Покровський напрямок, але останніми днями зупинив рух по прямій і намагається розширити фланги. За його словами, найімовірніше, що найближчим часом російські війська будуть зосереджуватися на цьому.

Щодо того, чого чекати на Донбасі восени, Селезньов сподівається на прогнози начальника Головного управління розвідки МО України Кирила Буданова. Співрозмовник нагадав, що на початку серпня той заявив, що російський наступ давно затягнувся і може тривати ще півтора-два місяці.

"Якщо його прогнози збудуться, то до початку жовтня в окупантів не буде ресурсів, вони стануть в оборону, а для нас відкриється вікно можливостей. Як ми ним скористаємося, залежить від допомоги західних партнерів. На жаль, особливо втішних новин немає", - зазначив Селезньов.

"Мені здається, що це більш вірогідний шлях": Волкер розповів, чи міняється риторика Трампа щодо України

субота, 7 вересень 2024, 9:59

Наразі риторика Дональда Трампа щодо України вже змінилася, заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передають Патріоти України. "Саме Трамп забезпечив політичне прикриття Майку Джонсону, спікеру Пала...

Знайшовся інтерес: ISW визначив, чим Росія могла розрахуватися з Іраном за ракети

субота, 7 вересень 2024, 9:48

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що передача іранських балістичних ракет є частиною стратегічного партнерства між Іраном та Росією. Ірану потрібні від Росії вливання грошей в економіку країни, російські винищувачі Су-35 та допомога в...