Битва ЗСУ зі зброєю Заходу з Росією і її резервами: Арестович закликав готуватися до довгої війни

Окупаційні війська Росії не змогли провести масштабний наступ на Донбасі і наразі кидають свої сили частинами, щоб виснажити сили армії України. Вони прагнуть не допустити початку наступу українських військ на захоплені позиції, передають Патріоти України.

Росіяни намагаються підтягнути свої резерви і разом з тим знищити зброю, яку Києву надає Захід. Ймовірно, відтепер вони перейдуть до тактики хвиль, і є питання, який підхід переможе: стягування РФ додаткових резервів, або зброя західного світу. Хід з постачанням зброї ЗСУ стане переможним, проте треба готуватися до тривалої війни. Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

У ефірі 24 каналу він розповів про те, що Росія глобально не наступає на Донбасі, а направляє свої військові сили частинами. Вони намагаються виснажити сили української оборони. Окупанти прагнуть до того, щоб ЗСУ не встигли накопичити отриману від Заходу зброю, завдяки якій війська підуть у наступ."Всі очікували, що наступ на Донбасі буде раптовим і великим, але того не сталося. Вони просто кидають сили по частинах, що є з військової точки зору дурістю. Для чого? Вони хочуть виснаження наших сил. Вони не хочуть, щоб ми встигли накопичити західну зброю в кількості, яка дозволить нам перейти в наступ. Вони постійно атакують і ми витрачаємо західну допомогу", - пояснив Арестович.

За його словами, наразі РФ намагається підтягнути свої резерви і разом з тим також пробує знищити озброєння, яке Києву надає західний світ. Виникає питання, який з підходів переможе - підключення росіянами додаткових резервів, або західна військова допомога. Через це війна може затягнутися.

"Наразі воин перейдуть до тактики хвиль. Можливо, додадуть напрямків. Тут вже мова про те, яка гонка переможе: російські спроби підтягнути резерви або західна зброя, яка допоможе перейти в наступ. А тут все неоднозначно. Саме на це розраховує РФ, що скільки б нам не надходило західної допомоги, ми не могли піти в контрнаступ. Тоді це означатиме, що конфлікт затягується, Україна просідає економічно, західна допомога не спрацьовує", - зазначив радник Єрмака.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...