Бити державу-агресора по-новому: Підсумки ракетної оборонної програми за 2019 рік від КБ "Південне"

Протягом цього року ДП Конструкторське бюро Південне спільно з підприємствами української кооперації продовжувало повномасштабний комплекс робіт з подовження строків експлуатації, модернізації існуючих і створення нових зразків озброєння, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу підприємства.

Найбільш значні військові розробки та знакові випробування були показані у підсумковому відео КБ Південне.

Зокрема, у 2019 році відбулися успішні вогневі випробування маршових двигунів і розпочаті дослідницькі випробувальні пуски тактичних ракет, які знаходяться на озброєнні Української армії ( ОТРК Точка-У).

У кооперації з суміжними підприємствами було розроблено універсальний вимірювальний модуль і модернізовано мобільний вимірювальний пункт. Це має забезпечити телеметричні та траєкторні виміри під час льотних випробувань усіх видів реактивних снарядів.

Наразі опрацьовується можливість модернізації зенітних комплексів, а також створення сучасних вітчизняних зразків.

Також у цьому році розпочаті випробування 122-мм реактивних снарядів системи залпового вогню Тайфун-1 зі збільшеною вдвічі дальністю дії (до 40 км).

На базі Тайфун-1 проводяться роботи зі створення керованого снаряда Тайфун-1М, а також модернізованих версій принципово нових реактивних систем залпового вогню Тайфун-2 і Тайфун-4.

Продовжується наземне експериментальне відпрацювання вузлів і систем вітчизняного оперативно-тактичного комплексу Сапсан, його самохідної пускової установки. Ведеться відпрацювання автономної системи керування з використанням програмного забезпечення власної розробки.

Розроблено конструкторську документацію для уніфікованої командної машини керування.

Крім того, продовжуються проектні роботи зі створення надзвукової крилатої ракети класу поверхня-поверхня, надзвукової авіаційної керованої ракети класу повітря-поверхня Блискавка та крилатої ракети із дорозгінним ступенем, яка поєднає переваги надзвукових та дозвукових ракет.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...