Бити проросійську диктатуру разом: Литва готова допомогти Латвії провести ЧС-2021 з хокею замість Білорусі

Можливість прийняти спільно з Латвією матчі чемпіонату світу з хокею є для Литви історичним шансом. Про це в середу заявила міністерка освіти, науки і спорту Литви Юргіта Шюгждінене, повідомляють Патріоти України із посиланням на місцеве агентство Delfi.

Раніше стало відомо, що Литва розглядає можливість запропонувати Латвії провести частину матчів чемпіонату світу у Вільнюсі. “Хокейних змагань такого рівня в нашій країні донині не було, можливість проведення елітного турніру є для Литви історичним шансом”, — заявила Шюгждінене.

Шюгждінене повідомила, що розмовляла щодо питання спільного проведення чемпіонату світу і готовності Литви прийняти частину матчів з міністром освіти і науки Латвії Ілгою Шуплінською. “Наша пропозиція була оцінена позитивно, з вдячністю за готовність допомогти”, — стверджує Шюгждінене. Литва, за словами глави відомства, вже довела, що справляється з проведенням змагань найвищого класу.

У 2018 року Литва була організатором чемпіонату світу з хокею в групі В першого дивізіону — третьому за силою в світовому рейтингу, в 2020 році приймала турнір другого дивізіону молодіжного чемпіонату світу. У понеділок рада Міжнародної федерації хокею (IIHF) позбавила Мінськ права прийняти у 2021 році матчі чемпіонату світу, який повинен був відбутися 21 травня по 6 червня в Латвії та Білорусі. Стверджувалося, що таке рішення обумовлене питаннями безпеки, які знаходяться поза контролем міжнародної федерації.

Місце проведення турніру буде визначено пізніше. Розглядаються три варіанти: тільки в Латвії, в Латвії та Данії, в Латвії та Словаччині.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...