Бити путіністів їхніми ж аргументами": Українська розвідка пояснила, звідки у РДК американська техніка

Українці добре пам'ятають байки путіна 2014-го про "в любом воєнторгє можна купіть" та його підручних про "трактарістав і камбайньорав "ЛДНР", котрі в "шахтах нашлі" танки, гармати та інше важке озброєння

Російські добровольці під час рейду в Бєлгородській області використовували техніку, відбиту в російських окупантів. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк в інтерв'ю Радіо Свобода.

Черняк наголосив, що існують чіткі механізми контролю озброєння, яке Україна отримала від партнерів. Він зазначив, що зброю передавали виключно для використання регулярними формуваннями української армії.

"Такі перевірки, такий контроль здійснюють і представники тих країн, які надавали зброю. Жодна одиниця зброї, надана американськими партнерами, не була передана Російському добровольчому корпусу", - сказав представник ГУР.

"Захопили росіяни (російські окупанти – ред.), і Російський добровольчий корпус цю техніку в них відбив", - додав Черняк.

Раніше в Легіоні Свобода Росії теж заявили, що використовували під час свого рейду техніку, яку російські окупанти "відібрали у ЗСУ під Бахмутом, а ми успішно перетрофеїли".

Скандал виник після того, як Financial Times повідомило, що російські добровольці проникли на територію країни-агресора з технікою американського виробництва, зокрема бронетранспортерами M1224 MaxxPro і машинами Humvee, незважаючи на те, що США передавало Україні військову техніку з умовою, що вона використовуватиметься лише на території України.

Нагадаємо, 22 травня влада Бєлгородської області РФ заявила, що до прикордонного Грайворонського району нібито увійшла "українська диверсійно-розвідувальна група". У трьох селах начебто відбулися бої. У регіоні близько доби діяв режим контртерористичної операції.
Російській добровольчий корпус та легіон Свобода Росії заявили про початок операції у Бєлгородській області зі звільнення Росії від режиму Володимира Путіна. Українська розвідка зазначила, що на території Бєлгородської області діють лише росіяни, які створюють "смуга безпеки" для захисту українців.

Пізніше командир РДК Денис White Rex розповів, що Російський добровольчий корпус та легіон Свобода Росії зайшли в Білгородську область РФ на 42 км углиб, найактивніша фаза їхніх дій позаду, однак операція ще триває.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...