Битиме "бандер", російські попи гріх відмолять: Православний боксер Усик розповів, як захищатиме Московський патріархат в Україні та Онуфрія особисто (відео)

Олександр Усик порозумівся з главою РПЦ в Україні Онуфрієм про політику

Олександр Усик розповів про свою зустріч із митрополитом Онуфрієм та поділився враженнями від спілкування з предстоятелем РПЦ в Україні. Чемпіон світу з боксу зізнався, що хотів отримати від священнослужителя відповіді на питання політичного плану. Про це спортсмен сказав в інтерв'ю в проекті про християнство та його зв'язок зі "світським" життям "Вітражі: про віру в фарбах", зазначають Патріоти України.

На думку Усика, відомого своєю релігійністю, глава УПЦ Московського патріархату є "абсолютним чемпіоном світу у своїй справі, незалежно від вагової категорії".

"Я так вам скажу - це номер один, якщо говорити по боксерським міркам, це pound for pound (термін, що вживається в єдиноборствах щодо бійця, який визнаний найкращим незалежно від вагової категорії). Він для мене є такою людиною", - сказав Олександр.

Усик додав, що спілкувався з Онуфрієм багато разів.

"Спілкувався віч-на-віч, і мені дуже симпатизує його духовна сила. Ну, мені здається, що фізично він теж досить сильний", - зазначив володар чемпіонських поясів за всіма престижними версіями серед професійних боксерів сучасності.

Можу тріснути, потім відмолю: Усик розповів про захист віри та Онуфрія (відео)

Також Усик розповів, що під час своєї першої зустрічі з предстоятелем РПЦ "ми стали трохи всі сильно політизовані". Під час діалогу у Олександра "проскакувала мова про політику", бо хотілося зрозуміти, як він відповість на такі питання.

"Як мене вразили його відповіді, які були настільки розгорнутими, але там не було осуду, там не було якоїсь точки зору - ось він повинен був так зробити... Тобто він не казав точку зору, яка повинна бути. Він так так дохідливо пояснив, що я коли вийшов, думаю: "Господи, дай, будь ласка, в голові щоб воно правильно вклалося".

Також Усик зізнався, що готовий вдарити людину, яка нападає на православну віру.

"Її треба знати, щоб її захищати. Тому що буде дуже багато людей, які будуть провокувати вас, питатимуть і говоритимуть якісь речі, і все інше. По-перше, її треба знати - якщо ви її знаєте, тоді ви не будете сперечатися з дурнем. У битві з глухими сліпцями потрібно зробити крок в сторону. Але я не монах, я не церковнослужитель, я звичайний громадянин, звичайний грішний православний. І якщо хтось буде лаяти мою віру, я можу йому тріснути. У прямому сенсі. Я без сумніву це кажу, і мені багато разів говорили, що ти згрішиш. Я кажу - відмолю", - заявив боксер-чемпіон.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...