Challenger 2: Україна може вперше отримати британські танки, дискусії вже тривають

Велика Британія вперше розглядає можливість постачання танків для України. Йдеться про основні танки британської армії Challenger 2. Як повідомляє телеканал Sky News із посиланням на інформовані джерела, дискусії щодо постачання Україні британських танків точаться "протягом кількох тижнів", передають Патріоти України.

Постачання Україні британських танків спонукала б інші країни-члени НАТО наслідувати цей приклад. Крім того, цей крок ознаменував би значне посилення підтримки Заходом України.

За даними одного зі співрозмовників каналу, Британія може запропонувати близько 10 танків Challenger 2. Значного впливу на перебіг бойових дій ця кількість танків не матиме, але цей крок подолає бар’єр, який досі не дозволяв союзникам пропонувати західні танки Україні через побоювання, що це сприйметься як надмірна ескалація.

Якщо уряд Ріші Сунака прийме остаточне рішення, Британія стане першою країною, яка передасть Україні танки. Наразі в Міністерстві оборони Великої Британії не підтверджують і не спростовують плани передати України танки.

Challenger 2 перебуває на озброєнні британської армії з 1994 року. Його вага 62,5 тонни. Танк озброєний 120-мм нарізною гарматою і 7,62-мм ланцюговим кулеметом.

Наразі група британських Challenger перебуває в Естонії в рамках місії НАТО в Східній Європі зі стримування російської агресії. Перед цим Challenger 2 використовували в Боснії та під час війни в Іраку 2003 року. Минулого року 14 таких танків отримала Польща.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...