Час ховати недонадімперію: США завершують підготовку до остаточного удару по "Північному потоку-2"

Министр энергетики США Рик ПерриАдміністрація США планує ввести санкції проти проекту "Північний потік-2". Крім того, готується законопроект, який обмежить роботу газопроводу. Про це 21 травня офіційно заявив міністр енергетики США Рік Перрі, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба уряду США. Якщо обмеження зокрема зачеплять компанії, що займаються будівництвом труби, це може фактично зупинити запуск "Північного потоку-2".

Росія вже визнала, що запустити потік з 1 січня 2020-го, як планували раніше, не вдасться. Головна причина — Данія не дала згоди на будівництво. Якщо ж іти в обхід, то це потребуватиме більше коштів і часу. Однак якщо США введуть жорсткі санкції, будівництво може взагалі зупинитися.

Раніше агентство Bloomberg із посиланням на власні джерела повідомляло про те, що республіканець від Техасу Тед Круз і сенатор-демократ від Нью-Гемпшира Джинн Шейхін розробили санкції проти "Північного потоку-2". Вони обидва є членами Комітету з міжнародних відносин і планують за допомогою законопроекту посилити тиск на РФ.

Санкції, зокрема, нібито стосуватимуться компаній, що беруть участь у прокладанні глибоководних трубопроводів для російських енергетичних проектів. При цьому документ спрямований безпосередньо проти "Північного потоку-2". У законопроекті також йдеться про відмову у візах керівникам цих компаній.

Заяву представника США також прокоментував все ще прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "Зустрівся з міністром енергетики США Ріком Перрі. Дякую американським колегам за підтримку в енергетичній сфері. Є багато спільних напрацювань, які треба підсилювати для енергетичної безпеки України і всього регіону", — цитує Гройсмана прес-служба уряду.

Він також зазначив, що будівництво Nord Stream 2 — "різновид енергетичної зброї Росії", яка хоче використовувати цей газопровід для впливу на європейських партнерів. "Україна категорично проти будівництва. Дякую США за підтримку в цьому важливому питанні", — додав прем'єр.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...