"Час напівзаходів минув": Кулеба запропонував спецпрограму для небажаючих воювати в Україні росіян

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував створити спеціальну програму для військових армії РФ, які не хочуть воювати в Україні. Дипломат зазначив, що якщо один російський солдат складе зброю, то це врятує життя українців. Про це глава українського МЗС розповів в інтерв'ю Reuters, передають Патріоти України.

"Меседж: рятуйся і біжи. Складіть зброю, здайтеся українським військам і отримаєте можливість почати нове життя. Я впевнений, що ця пропозиція заслуговує на те, тому що навіть якщо один російський військовий складе зброю і вирішить піти, це означає врятовані українські життя і наближення миру", - заявив Кулеба.

При цьому він знову закликав ЄС ввести візовий бан для росіян. За його словами, цей захід доцільний, тому що більшість громадян РФ підтримали "геноцидну загарбницьку війну" проти України. "Час напівзаходів минув. Лише жорстка і послідовна політика може дати результат. Візова заборона для російських туристів і деяких інших категорій буде відповіддю на геноцидну агресивну війну Росії в серці Європи, яку підтримує переважна більшість російських громадян", - підсумував дипломат.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...