"Час настав": Кадиров оголосив про відправлення своїх неповнолітніх дітей на війну проти України

Президент Чеченської республіки Рамзан Кадиров заявив, що троє його неповнолітніх синів незабаром вирушать на війну РФ проти України і перебуватимуть "на найскладніших ділянках зіткнення", передають Патріоти України.

Також чеченський лідер показав кадри підготовки його дітей до участі в бойових діях. Відповідний пост він опублікував у своєму Телеграм.

За словами Кадирова, його сини — 14-річний Адам, 15-річний Елі та 16-річний Ахмат — почали проходити бойову підготовку "ледь не змалку" і наразыісвої навички вони "готові застосувати в зоні спеціальної військової операції".

"І я не жартую. Настав час показати себе в реальному бою, і це їхнє прагнення я тільки вітаю. Скоро вони вирушать на передову і перебуватимуть на найскладніших ділянках лінії зіткнення", — написав Кадиров.

Водночас президент Чечні висловив упевненість, що навіть неповнолітні діти здатні "розгромити в пух і порох" тих противників чинного режиму в республіці серед чеченців, які вирушать до участі у війні на боці України.

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко

написав, що рішення Кадирова говорить одразу про кілька сумних речей. Зокрема, що "готується ґрунт, яким в Росії бажаючих зможуть закликати від 16 або навіть 14 років".

Крім того, як зазначає Геращенко, це "чергове жорстке порушення міжнародних законів, норм та звичаїв війни, де заборонено участь неповнолітніх".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...