Час невблаганно збігає: У Конгресі США розповіли, коли розглянуть надання допомоги Україні та Ізраїлю

Палата представників США має намір розглянути запит президента Джо Байдена про фінансову допомогу Україні після Дня Подяки, який цього року відзначають 23 листопада. Про це розповів лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер, повідомляє CNN.

За його словами, об'єднаний пакет національної безпеки, що охоплює допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню і посилення кордону США, винесуть на розгляд після Дня Подяки.

Шумер сказав, що він "дуже сильно хоче", щоб усі чотири запити президента схвалили — щодо України, Ізраїлю, захисту кордону та допомоги Індійсько-Тихоокеанському регіону.

"У нас є демократи й республіканці, які працюють разом, щоб спробувати розробити пакет заходів щодо гарантування безпеки кордонів, який матиме підтримку обох партій. Але ми повинні це зробити, і щойно ми повернемося після Дня Подяки, це буде дуже важливим пріоритетом. Усі четверо мають отримати двопартійну підтримку в Палаті представників. Разом", — сказав Чак Шумер.

На запитання про намагання Республіканської партії в Палаті представників поділити пакет на більш дрібні окремі законопроєкти, Шумер відповів, що їм потрібна двопартійна підтримка всіх чотирьох запитів, і він буде старанно працювати, щоб виконати всі чотири.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...