Час нової хвилі розширення настав, або НАТО відкриває двері до євроінтеграції: Глава Європарламенту закликав прийняти Західні Балкани в ЄС

Албанія і Північна Македонія вже офіційно є країнами-кандидатами, а з Сербією і Чорногорією тривають переговори про членство. Звісно Москва "вставлятиме палки в колеса", але її позиція економічно програшна
Давид Сассоли чекає в ЄС країни Західних Балкан
Президент Європарламенту Давид Сассоли закликав надати країнам Західних Балкан членство в ЄС, зазначивши, що таке розширення створить перспективу миру і процвітання, повідомляють Патріоти України з посиланням на DPA.

"Розширення може принести великі переваги і самому регіону, і всій Європі, допомагаючи нам забезпечити стабільність, процвітання і мир на континенті", - сказав він в інтерв'ю Funke Mediengruppe.

За його словами, темп євроінтеграції Західних Балкан буде залежати від того, як швидко ці країни досягнуть критеріїв, необхідних для членства.

Давид Сассоли зазначив, що кожній з країн потрібно буде досить реформуватися, а й ЄС повинен дотримуватися своїх обіцянок і реагувати на прогрес.

До Західних Балкан відносять Сербію, Чорногорію, Боснію і Герцеговину, Північну Македонію, Албанію і Косово.

Албанія і Північна Македонія вже офіційно є країнами-кандидатами, а з Сербією і Чорногорією тривають переговори про членство.

Нагадаємо, що НАТО почав спільні військові навчання на території Албанії за участю військовослужбовців з США та інших країн. Це перші настільки масштабні навчання на Західних Балканах з часів Другої світової війни.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...