"Час підрізати Пригожину крила": ЗМІ розкрили таємний план Путіна щодо ПВК "Вагнера"

"Вагнерівці" зазнали величезних втрат у боях на Донбасі. Якщо так буде продовжуватися і далі, то з часом ПВК "Вагнера" перестане існувати, що влаштовує Володимира Путіна, оскільки російський диктатор хотів серйозно послабити групу "Вагнера", засновником якої є Євген Пригожин. Про це пише Telegram-канал Генерал СВР, який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ, передають Патріоти України.

Зазначається, що 12 січня Путін під час наради з представниками керівництва військового блоку в режимі відеозв'язку висловив претензії з приводу невизначеності зі взяттям Соледара.

"Військові доповіли, що для встановлення повного контролю над Соледаром може знадобитися від декількох днів до декількох тижнів (...) і акцентували увагу президента на незрівнянно високі витрати ресурсів з боку ПВК для досягнення сумнівних результатів", - йдеться у повідомленні.

Потім у Путіна була нарада з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим. На його думку, ПВК Пригожина на фронті за останній місяць втратила третину найманців.

"Таким темпом через місяць-півтора ПВК Пригожина на фронті просто перестане існувати. Путін залишився задоволений доповіддю секретаря Радбезу. Рішення Путіна-Патрушева, ухвалене на закритій нараді на початку грудня минулого року, повністю не знищувати групу ПВК Пригожина на фронті, а лише істотно її послабити, успішно виконано", - пише Telegram-канал.

Зазначається також, що Пригожин, на думку Путіна і більшості з оточення президента, "забагато на себе взяв і йому було час підрізати крила".

"Найближчим часом Пригожину буде запропоновано приділяти більше часу проектам в Америці, Азії та Латинській Америці. На фронті ПВК залишаться, але ініціатива і повний контроль будуть у Збройних сил РФ. Пригожину дозволять продовжити вербувати ув'язнених, але лише в тій кількості, яка дозволить існувати ПВК на фронті в "розумних" межах. У разі перемир'я, мирної угоди або поразки і виходу з окупованих територій основна частина ПВК повинна бути знищена", - резюмували на каналі.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...