Час пробив? Києво-Печерську лавру можуть передати від Московського патріархату до ПЦУ

Президенту Зеленському вже не вдасться відмовчатись, доведеться озвучити свою позицію

Києво-Печерська Лавра може перейти до ПЦУ. Річ у тім, що президента України Володимира Зеленського просять розірвати договір оренди з Українською православною церквою Московського патріархату щодо оренди храму і передати його Православній церкві України, зазначають Патріоти України.

На сайті президента з'явилася відповідна петиція, яка вже набрала необхідні 25 тисяч голосів. Автори петиції заявили, що справедливо, щоб Києво-Печерську Лавру використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальною православною церквою в Україні.

При цьому вони зазначили, що УПЦ МП не є автокефальною православною церквою в Україні. Крім того, високі церковні ієрархи УПЦ МП часто висловлювалися і діяли проти українського народу.

Петицію зареєстровано 15 квітня 2020 року. Оскільки вона набрала необхідні 25 тисяч голосів її повинен розглянути президент України й дати свою відповідь.

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу, - російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...