Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ, - ЗМІ

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога

Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на проєкти документів і джерела.

За даними видання, пропозиції передбачають податок на прибуток від заморожених резервів з метою використання близько 3 мільярдів євро на рік для фінансування поставок зброї в Україну та розвитку її оборонної промисловості.

Bloomberg нагадує, що близько 260 мільярдів євро активів російського Центробанку, переважно у вигляді цінних паперів і готівки, були заморожені країнами "Великої сімки", ЄС і Австралією, причому більше двох третин з них заблоковані в ЄС.

У публікації зазначають: фінансування стало особливо важливим, оскільки Україна стикається з нестачею артилерії, а близько 60 мільярдів доларів допомоги від США залишаються заблокованими Конгресом.

Адміністрація Байдена наполягає на тому, щоб союзники по G-7 розблокували заморожені активи, і хоче побачити прогрес до саміту лідерів у червні. Але деякі європейські країни, включаючи Німеччину і Францію, а також Європейський центральний банк не бажають цього робити.

"Згадаймо історію": "Для ворога настають дуже складні часи", - військовий експерт

субота, 27 квітень 2024, 8:26

Ситуація на фронті поки залишається складною, але у найближчій перспективі Сили оборони мають отримати й американську військову допомогу, і рекордний пакет від Великої Британії. Це вирівняє баланс сил на полі бою і допоможе українській армії ефективніш...

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали: