Час влаштувати там "бавовну": Стало відомо, які бази Росія використовує для бомбардувальників, що атакують Україну

Удари ЗСУ по авіабазах країни-агресора Росії стали ключовим механізмом для зменшення бомбардувань України. Таким чином ворог змушений запускати літаки з більшої відстані, що значно ускладнює атаки по мирних українських містах, передають Патріоти України.

Росія не припиняє своїх намірів знищувати українські території з неба, тож будує нові аеродроми у прикордонних районах, як от недалеко від Бєлгорода.

Там злітно-посадкову смугу довжиною 2 тисячі метрів почали облаштовувати влітку 2023 року. В українській розвідці також повідомили виданню про використання Росією білоруських територій.

За словами представника ГУР, Білорусь стала "притулком для російських бомбардувальників". Зокрема, представники DeepState на карті показали 10 аеродромів у Білорусі, у тому числі п’ять з них розташовані біля кордону з Україною.

"Загалом карта DeepState показує 51 базу, яку використовує Росія в межах 600 кілометрів (370 миль) від території, контрольованої Україною, у тому числі три на окупованому сході України, шість на незаконно анексованому півострові Крим і 32 у Росії", - йдеться у статті.

Видання пояснює, що країна-агресор обирає шлях бомбардування мирних міст України, оскільки не має достатньої кількості сил для окупації східних міст, наприклад, Харкова. Тому стратегія Росії полягає в тому, щоб тероризувати великі населені пункти, аби люди звідти виїжджали.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...