Час виродкам відповісти за все: У Херсоні контррозвідка СБУ виявила та впіймала зрадників, причетних до затримань та катувань цивільних українців (відео)

Служба безпеки України затримала зрадників, які приєдналися до окупаційного “управління виконання покарань у Херсонській області”. Їх вдалося виявити під час стабілізаційних заходів на звільненій Херсонщині.

Під час окупації затримані виконували завдання колабораційної влади щодо придушення руху опору та проведення масових репресій в області.

Слідство встановило, що троє людей здійснювали “прийом” до “СІЗО” викрадених місцевих жителів і утримували їх під вартою в нелюдських умовах.

Затримані – колишні посадовці Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань. Серед них – виконувач обов’язків керівника місцевого слідчого ізолятора та його заступник з оперативної роботи.

Після захоплення Херсона один з них добровільно погодився стати “помічником начальника з роботи з громадськістю”, а інший – “старшим оперуповноваженим” у складі вже окупаційного органу РФ.

Документи затриманих та "посвідчення" видані окупаційною владою, Фото: СБУДокументи затриманих та "посвідчення" видані окупаційною владою, Фото: СБУДокументи затриманих та "посвідчення" видані окупаційною владою, Фото: СБУ

Також з ними була оперуповноважена з боротьби із незаконним обігом наркотиків пенітенціарної установи. Вона на початку повномасштабного вторгнення приєдналась до лав окупаційної влади.

Після звільнення міста та області всі троє затриманих намагалися переховуватися та уникнути правосуддя.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Затримання зрадників, листопад 2022 Фото: СБУЗатримання зрадників, листопад 2022 Фото: СБУ

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років або довічне ув’язнення.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...