Час закінчується: Британець Ейден Аслін, який воював за Україну, повідомив своїм рідним, що його скоро стратять

Засуджений в "ДНР" військовополонений з Великої Британії Ейден Аслін зателефонував своїм родичам і попрощався з ними, повідомивши про те, що його скоро стратять, пише The Telegraph. Він сказав, що його час закінчується, оскільки ніхто з Великої Британії не зв'язався з російською стороною і не намагався домовитися про його звільнення, передають Патріоти України.

"Ейден був дуже засмучений, коли зателефонував своїй матері сьогодні вранці. Зрештою Ейден сказав, що в "ДНР" повідомили йому, що ніхто з Великої Британії не виходив на зв'язок і що його буде страчено. Звичайно, я сподіваюся, що це неправда", — розповіла бабуся Асліна, Памела Голл.

Видання пише, що родичі засуджених до страти британців Ейден Асліна та Шона Піннера, які потрапили в полон у Маріуполі у квітні, сподівалися на обмін військовополоненими. Проте ватажок проросійських бойовиків Денис Пушилін заявив, що він не має жодних підстав для того, щоб британців помилували. За його словами, "суд" ухвалив справедливе рішення.

"Вони приїхали в Україну, щоб убивати мирних жителів за гроші. Тому я не бачу жодних передумов для пом'якшення чи зміни вироку", — сказав Пушилін.

Тим часом, міністриня закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс вважає, що британські військові були у складі Збройних сил України, оскільки раніше підписали контракт з українською армією. Тому обидва британці мають повне право на захист військовополонених відповідно до Женевської конвенції, зазначила Трасс.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...