"Час змінити мінський формат": Військовий експерт озвучив спосіб викрутити руки Росії

Олег Жданов переконаний: Україна у Мінську може "диктувати умови РФ", але у переговорах треба дещо підкоригувати.

Олег Жданов. Фото: скріншот з відео.

Для вирішення питання війни на Донбасі президенту України Володимиру Зеленському слід змінити мінський формат, передають Патріоти України.

"Якщо Зеленський зберігає наявний формат, це буде болото, утопія", — сказав військовий експерт Олег Жданов.

Коментуючи заяви Зеленського, зроблені за підсумками зустрічі із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, він зауважив: "Мене дуже насторожили дві речі. Перша — те, що він не захоче розкривати сьогоднішню зустріч у Мінську. Друга — питання виконання Мінських домовленостей".

Експерт пояснив: Україна може виконувати Мінські домовленості "в тому контексті, в якому вони існують, або на наших умовах, виключивши всі пункти, які нам не подобаються". Відповідаючи на запитання, чому Зеленський акцентує на Мінських домовленостях, які продемонстрували свою неефективність, Жданов констатував: "На жаль, Петро Порошенко зробив священну мантру з Мінських домовленостей при тому, що вони не є навіть юридичним документом — вони не ратифіковані Верховною Радою. Зеленський змушений розмовляти на тому майданчику, який створений і який визнаний в усьому світі".

Разом із тим експерт вказав і на низку обнадійливих моментів, зокрема він нагадав про те, що президент "зробив наголос на прямих переговорах із Росією", а також зауважив, що сьогодні переговорна позиція України "дуже сильна". "У грудні закінчуються газові контракти, підписані Юлією Тимошенко, і РФ та ЄС в особі Німеччини потрібен буде російський газ по нашій трубі", — пояснив він.

Жданов переконаний: Україна у Мінську може "диктувати умови Росії" і "починати викручувати руки Російській Федерації". При цьому дуже важливо внести корективи до наявного формату переговорів — "поставити РФ у позицію країни-відповідача і виключити з переговорного процесу самозванців — так званих представників так званих республік".

Джерело: Обозреватель

Україна - не Ізраїль, Росія - не Іран: У Байдена виправдовуються, чому США не збиває БПЛА та ракети російських загарбників

вівторок, 16 квітень 2024, 7:31

США не збиватимуть російські ракети та БПЛА, як це було під час атаки Ірану по Ізраїлю. Про це під час брифінгу у понеділок, 15 квітня, заявив координатор Білого дому у сфері нацбезпеки Джон Кірбі. "Це різні конфлікти. Різний повітряний простір. Різна ...

Інтрига спікера Джонсона приречена: Білий дім не підтримає законопроєкт щодо допомоги виключно для Ізраїлю без України (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:22

Майклу Джонсону відмовляють у підтримці недоречної ініціативи навіть його однопартійці з Конгресу. Прессекретарка Білого дому також закликала Палату представників ухвалити законопроєкт про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню на 95 мільярдів доларів СШ...