Часткова мобілізація у РФ має тектонічний вплив, немов величезний землетрус у політиці Росії, - дипломат

Директор у справах Європи та Євразії у Раді Нацбезпеки США 2001-2005 рр. Метью Брайза зазначив, що дії Путіна зводяться до чіткого розуміння самим Путіним, що він таки програв. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Часткова мобілізація в Росії має тектонічний вплив, немов величезний землетрус у політиці Росії, тому що досі молодь в Санкт-Петербурзі взагалі не відчувала, що йде війна. Воювати погоджувались представники певних економічно упосліджених та віддалених регіонів Росії. Нині ж війна стукає у двері до кожного, і рівень її непопулярності серед росіян зашкалює", - зауважив Брайза.

Дипломат також додав, що псевдореферендуми на окупованих українських територіях – це ознака відчаю Путіна в передчутті свого програшу.

"Путін ніколи б не проводив референдуми за умов неповного російського контролю над Луганською, Донецькою, Херсонською та Запорізькою областями, адже це дуже ризиковано. Звичайно результати підтасують, і ніхто у світі, крім таких країн як Нікарагуа, Північна Корея та Сирія, не розглядатиме питання легітимності такого явного фальсифікату", - пояснив Брайза.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...