"Частково боїться Путіна". Клімкін назвав три причини, чому Захід терпить російські ракетні обстріли України

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі Радіо НВ відповів, чому Захід терпить російські ракетні обстріли України, передають Патріоти України.

"Оскільки, по-перше, частково боїться [диктатора Володимира] Путіна і зворотної реакції. По-друге, хоче перезавантажувати Росію і режим контрольовано, приблизно так, як перезавантажували Радянський Союз, і поки що все саме до цього і йде. І третє: поки що технічно і військово він (Захід — ред.) не може або не хоче (точніше) знайти військову відповідь цим ракетним обстрілам", — вважає Клімкін.

Однією з таких відповідей, на думку дипломата, могло б бути надання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони, можливо, з зі спільними — українськими і натівськими — командами, які їх обслуговували.

"На це потрібна політична воля. Але поки що наші союзники і партнери, як мантру, повторюють: "Ми не хочемо увійти в конфлікт з Росією". Звучить іноді доволі кепсько, враховуючи, що сьогодні насправді і Північні потоки вибухають, і ще багато чого відбувається. Це питання волі (і не лише політичної), і, врешті-решт, бажання сказати: "А тепер ми не боїмося і йдемо вперед", — додав Клімкін.


У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...